رئيس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن پيشبيني کرده است به محض اعلام فراخوان براي واگذاري فنون سريعسازي، انبوهسازان استقبال خوبي از آن به عمل آورند. چرا که زمان خواب سرمايه سازندهها با استفاده از روش جديد ساخت، کوتاه ميشود و انبوهسازان ميتوانند در دورههاي کوتاه و متناوب اقدام به سرمايهگذاريهاي جديد کنند.
مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن سال گذشته از شروع تحقيقات براي دستيابي به فناوري ساخت مسکن در 60 روز خبر داده بود اما اکنون بعداز يکسال، تحقيقات در اين باره به پايان رسيده و حتي ريز هزينهها و نوع مصالحي که براي اين روش ساختوساز مورد نياز است مشخص شده است.
رئيس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن با بيان اينکه مرکز در حال حاضر مشغول تدوين دستورالعمل نحوه واگذاري فناوري ساخت مسکن در 60 روز است، گفت: اين بسته در قالب يک طرح ملي بصورت رايگان در اختيار انبوهسازان قرار خواهد گرفت تا با استفاده از آن سرعت ساختوساز در کشور افزايش يابد.
فاطمي عقدا با بيان اينکه شيوه ساخت مسکن در مدت 2 ماه کاملاً مطابق با مقررات ملي ساختمان طراحي شده است، گفت: طراحي ،محاسبات و ساخت آزمايشي اين طرح براي بري بودن از هر خطاي احتمالي به صورت آزمايشي در مرکز تحقيقات ساخته و در سايت نمايشگاهي مونتاژ شد .
وي افزود: .يکي از بحث هاي صنعتي سازي جلوگيري از پرت مصالح است .از اين رو در ساخت اين نوع ساختمان اين مساله کاملا ديده شده است. ضمن اينکه خانهاي که با اين روش ساخته ميشود دوام خوبي دارد و تمام تست ها و آزمايش هاي لازم را طي کرده است .
رئيس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن تصريح کرد: اين فن آوري کاملا منطبق با فرهنگ ايراني است و در طراحي آن سعي شده شرايط لرزه خيزي کشور ،سريع سازي ،ارزان سازي،مقام سازي و.. لحاظ شود.د ر .تک نمونه ساخته شده اقتصادي بودن آن کاملا مشخص شده است .بحث ديگر که در مرکز تحقيقات ساختمان انجام شده است صنعتي کردن شيوه هاي ساخت موجود است .در همين حال با رعايت همه مقررات ملي ساخت وساز بحث مقاوم بودن در برابر زلزله ،سبک ساز ي،و امکان توليد قطعات در کارخانه کاملا اعمال شده است که منجربه طراحي وارايه طرح ساخت اين نوع ساختمان ها شده است.
واکنش احتمالي انبوهسازان
با ورود فناوري ساخت سريع مسکن به بازار ساختوساز، اين احتمال وجود دارد که برخي سازندهها در مقابل اين طرح موضعگيري کرده و مانع از بکارگيري اين روش شوند. اما رئيس مرکز تحقيقات ساختمان چنين عقيدهاي ندارد. او معتقد است به محض ورود اين فناوري به بازار، انبوهسازان استقبال خوبي از آن کنند. فاطمي عقدا گفت: فناوري سريعسازي مسکن مطمئنا به نفع همه خواهد بود چرا که روشي است که خواب سرمايه و پرت مصالح به حد چشم گيري در آن کاهش پيدا مي کند ودر کشوري که نياز به توليد مسکن در حد بسيار زياد است اين نوع سازه بسيار مفيد است.
وي افزود: هزينهها در اين نوع سازه نسبت به ساخت و ساز هاي سنتي حداقل 20درصد کاهش مي يابد که البته ممکن است اين رقم در آينده حتي بيشتر هم شود.
فاطمي عقدا درباره جزئيات اين فناوري گفت: از ويژگي هاي اين نمونه آن است که تعداد قطعات را کم کرده ايم تا نصب آن راحت تر باشد .ولي ممکن است که نمونه خارجي با مشخصات ديگر داشته باشد .در همين حال در اين نمونه مبحث مقررات 19بدون تحميل هزينه اضافي رعايت شده است .
رئيس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن در ادامه تصريح کرد: نوع 5طبقه اين سازه براي ساخت وساز هاي مسکن مهر مورد استفاده قرار خواهد گرفت .که با توليد نمونه 5طبقه آن بايد شاهد تحول در مسکن کشور باشيم .
معاون وزير مسکن در پاسخ به اين پرسش که \"چرا تاکنون ساخت صنعتي مسکن در کشور رايج نشده است درحاليکه در گذشته تجربه بکارگيري شيوههاي صنعتي در شهرکهايي نظير اکباتان آن هم با قالبهاي پيشساخته بودهايم؟ \"گفت: مسکن جزو مواردي است که سليقه مردم در طراحي و ساير موارد آن بسيار مهم است .علت تداوم سنتي سازي در ساخت و سازهاي ما ونهادينه شدن آن نيز به همين دليل است .چون مردم در خصوص نحوه ساخت آن هر نوع نظري که بر اساس سليقه شخصي خود داشته باشند اعمال ميکنند .و طراح بر اساس نظر مشتري اقدام به ساخت و ساز مي کند .اما در توليد صنعتي يکسري محدوديت هاي خاص پيش مي آيد.چون انبوه سازي است .
وي ادامه داد:بر اين اساس مردم در انتخاب ساخت وسازهايي که به روش صنعتي سازي در قالب انبوه سازي ساخته مي شوند مجبور هستند سازه هايي که به سليقه شان نزديک نيست تن دهند .صنعتي سازي در عمل با فرهنگ کشور ما اندکي ناهمخواني دارد وتا انطباق کامل با فرهنگ ما زمانبر است .مسکن در کشور ما با تعريفي که در کشورهاي غربي وجود دارد اندکي متفاوت است .چرا که در کشور ما بخش عمده اي از وقت ساکنان در خانه سپري مي شود .
فاطمي عقدا افزود:در زمينه صنعتي سازي با توجه به اينکه بسترسازي لازم صورت نگرفته است ،صنعتي سازي متاسفانه نتوانسته است نبض ساخت وساز را در کشور ما عهده دار شود .اما در حال حاضر با توجه به اينکه فرهنگ سازي لازم در اين راستا صورت گرفته است و با توجه به اينکه تا سال 91به توليد سالانه 5/1ميليون واحد مسکوني نياز داريم در نتيجه طبيعي است که همه به اين نتيجه رسيده اند که به منظور عبور از بحران مسکن راهکاري جز صنعتي سازي نداريم و بايد به اين کار تن داد.
100
انتهای پیام/